2024. február 5., hétfő

Viselkedési zavarok kezelése homeopátiával: AKUT öngyógyulás kísérés - kezelés #13

… És még további nem mellékes részletek a jobb megértés kedvéért a 2018-ban íródott kezelési naplóból, az alternatív – komplex - holisztikus súlyos (SNI) autizmus kezelési jegyzeteimből. Amikor az öngyógyító testi ideg-immunrendszeri folyamatok megfelelő gondoskodó kíséréssel, kellemetlen átmeneti tünet felerősödések kíséretében megoldják a krónikusból akuttá vált szellemi-lelki-testi-környezeti működési zavarokat. Persze mindezt itt is Dr. Tinus Smits elvei szerint és (sorozatos tünetelnyomó tudormányos) "véletlen egybeesésekkel"...

Az időszak alatt az érintett végig kapta a megfelelő kúrákat egymás után az éppen aktuális állapotára, és hasonszervi szenzoros tornára is járt. Minden lehetetlen változás csak a szokásos tünetelnyomó tudormányos véletlen egybeesés műve…

2018. november első fele, meglepő iskolaérettségi jelek és bolondéria - éppen egy új kúrát kezdtünk

Tovább bővült az érintett kommunikációja, de lehetett volna tisztább is, pl sütit helyett sötétet mondott.

Térben és időben orientálódott, kérdezgette, hányat kell még aludni karácsonyig.

Pénzeknél felismerte a 100-ast, és szövegeknél kérdezgette, hogy mi van odaírva.

Nem annyira mondta már, hogy nem akar oviba menni, mert az unalmas. Kicsit kevésbé volt baja az unalommal úgy általában. Régebben a leglehetetlenebb helyzetekben, pl tollasozás közben jelentette be, hogy „annyira unatkozik”. Mostanában ebből nem volt sok, de előfordult.

Viselkedési zavarok kezelése
homeopátiával: a ceruzafogás
kifejlődését is megtámogatta
(saját fotó)
A vonatos játékokon kívül már lehetett vele kártyázni, kirakózni és társasozni is.

Elkezdett rajzolni, habár még eléggé remegős kézzel húzza a vonalat, rajzolt már kezdetleges házat is.
A saját ágyában aludt.

Ételeket tekintve még mindig válogatós volt, főleg a szénhidrátokat szerette: kenyér, péksütik, tészta, krumpli, rántott hús, rántott sajt, alma, almalé. Az oviban a diákcsemegét megette.

Tornaórán most nem tornázott együtt a gyerekekkel, csak a szaladgálásban vett részt.

A széklete eleje sokszor normál állagú, a vége lágyabb volt.

Amikor egy új „bolondgolyót”, furcsa homeopátiás szert kapott, kicsit szétesett. Naponta többször rájött az ötperc, kb. mint akinek nincs ki mind a négy kereke (főleg az Agaricus – Spigelia szereknél), izgága és viszketeg volt, ugrált. A maradék artikulációs zavar is előjött és körbe körbe pörgött, … Az utcán párszor a járda mellé rollerozott, sokat futott tolva a rollert, az utcasarkon nekiállt mutogatni, máshogy lett zizi. A mozdulatai pontatlanok voltak.

2018. november második fele, viselkedési zavarok kezelése homeopátiával: meglepő pozitív visszajelzések a fejlesztő foglalkozásról, az óvodából, sportról…

A legújabb gyógypedagógusi észrevétel szerint a gyereknek eddigre kifogástalan 3 ujjas ceruzafogása alakult ki, pedig kb. e nyár végén, 3 hónapja, amikor utoljára ezt néztem nála, még kb. SEMMILYEN ceruzafogása nem volt!!! Már járműves (buszos számolós és vonatos) színezőket színezett, és házat rajzolt / színezett nagy ablakokkal. A gyógypedagógus nem győzött örvendezni, hogy milyen jól lehet haladni vele, hogy milyen jól aládolgozik a homeopátia az ő munkájának… Ajánlgatta is a hozzá járó szülőknek a homeot, de egyelőre sajnos kevés foganatja akadt.

Az óvodai fogadóórán is azt jelezték vissza az óvónők, hogy nagyot fejlődött. Igaz, közben megint izgágáskodott (ekkor kapott roboráló Ferrum Phosphoricumot).

Az iskolaérettségi tájékoztatóra: bébiszitter híján kénytelen voltam magammal vinni. Csendben végigülte mellettem az 50 percet, közben ceruzával teleírt több papírt.

Egyik reggel az óvodában 2 nagycsoportos lány várta a csoportajtóban. Az egyik befogta a szemét, a másik kézben fogta és hátravezették a játékkonyhába a meglepihez – rendőröset játszani. Irtó cukik voltak.

Némely óvodás napok délutánjain a tavaly nyugdíjba ment óvónőjük vigyázott rájuk, aki fél év otthonlét után visszajött dolgozni. Ugyan másik csoporthoz került, és utoljára kb. fél éve látta a delikvenst több óráig, de megint jött oda hozzám csodálkozva, hogy „nahát, mennyit változott a gyerek”, és hogy mit csinálunk vele?

Az úszóedző pedig azt kérdezte, hogy „a fiatalúrnak úgy tűnik, ma kifejezetten jó napja volt, mitől függ ez?” Akkor éppen nem kukkantottam be az ablakon, hogy hogyan úszott, máskor szoktam figyelni, és akkor is a legtöbbször ámultam, hogy milyen szépen haladt előre a csoporttal. De előző nap kapott 1 adag Spigeliát...

Alakul az iskolaérettséghez a kézügyesség,
a rajzolás, a színezés (saját fotó)

2018. december: karácsonyi kellemetlenségek és kellemességek

Az ovis Mikulásünnepélyen többen Mikulásos pulóvert vettek fel, na olyan neki is kellett volna. Ez volt az első olyan dolgok egyike, amit másokon látott, és nem Thomasos, mégis kellett volna neki. A gyerekek verset mondtak a Mikulásnak, ő pedig pityergett, mert aranyapám nagyon akarta mondani a többiekkel, de nem tudta. De már akarta! Éneklésnél még mindig befogta a fülét. Az egyik kisfiút kihívták a többiek közül, külön ültették, mert kötőhártya gyulladása lett, hívták az anyját telefonon. A delikvens odament megkérdezni tőle, hogy mi a baj... És csalódott is volt, mert a Mikulás nem hozott neki zöld expresszt, de nagyon könnyen még lehetett vigasztalni azzal, hogy felírjuk a listájára, és majd a Jézuska hozhat. És ez egy érdekes Mikulás volt, mert most is odahívta a gyerekeket egy csoportos ölelésre. Az érintett erre tavaly nem volt kapható, idén viszont igen. Jól meglepődtem! Én nem tudom, hogy megtenném-e.

A rajzolással-színezéssel továbbra is nagyon ügyeskedett. 

Egy egész héten keresztül minden nap ijesztően felriadt alvás közben, ahogy régen szokott.
Fellökte egy piszkálódó csoporttársát.

Alig lehetett meggyőzni róla, hogy jobb volt otthagyni az oviban a melegben a Luca búzát, mint hogy a táskámban kiboruljon, vagy hogy az autóban 1 óra alatt megfagyjon.

Átmenetileg nagyon izgága, hisztis, akaratos és dackorszakos lett. Délelőtt világvége volt, mert nem kapta meg moströgtöndeazonnal a tabletet. Egész nap ugrált, mint a bakkecske, dobolt, kiabált, … Még úszáson is kiállították. Nem tudom, mikor volt utoljára ilyen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése