Szakemberek

Avagy, miért hagytam abba a szakember ajánlást?

Sokan megkeresnek azért, hogy megkérdezzék, hogy mi ki(k)hez jártunk / járunk holisztikus súlyos (SNI) autizmus kezelésre. És hogy ajánljak autista vagy más idegrendszeri zavarokkal küzdő érintetteknek tapasztalt homeopatát, manuális kezelőt, miegymást.

 Sokáig ennek a kérésnek eleget is tettem, azonban mostanra abbahagytam. Miért? Ennek sajnos több kellemetlen tapasztalati oka van. Például az alábbiak:

Sok autista szereti a vonatokat -
íme 3 db mozdony. A holisztikus súlyos
(SNI) autizmus kezelést szimbolizálja,
ami 3 pillérre épül (saját fotó)

De igen, a súlyos (SNI) autizmus egy (extrém szenvedéssel járó) betegség, tünetegyüttes

A súlyos (SNI) autizmus komoly ellenfél tud lenni; aminek mellszélességgel neki kell menni. Az igazi holisztikus súlyos (SNI) autizmus kezelés pedig kicsit összetettebb annál, mint hogy "homeopatát keresek autistának, kit ajánlasz?". Ha figyelmesen elolvasod Dr Tinus Smits könyvét, ez valószínűleg át is fog jönni belőle. Három, azaz 3 pillérre épül egy megfelelő kezeléssorozat, mindegyik pillér szükséges lehet. És hosszú évek tapasztalatáról, folyamatokról van szó, amit sokszor nem szerencsés egy 2 perces ajánlással elintézni - már ha tényleg változást és eredményt szeretnénk.

Ijesztő detoxikálós, holisztikus öngyógyulási - önépítési folyamat: ki kell bírni

Tudok olyanról, hogy az ajánlott szakember és az érintett között nem igazán működött a kémia (és a fizika) - mert előfordul ez is. És olyan is előfordult, hogy a szaki a sok teendő között valami lényegeset elfelejtett - csak mert ő is emberből van, és mert nem volt rá idő. Például hogy laktózérzékeny kezeltnek ne tejcukor hordozóanyagos homeopátiás szert javasoljon, hiszen kapható másfajta is. Vagy azt feltételezte, hogy az érintett ismeri a homeopátiás szerek tárolási - használati szabályait; és/vagy tisztában van az öngyógyulás-toxinkiürítés természetes élettani módjával-folyamataival, a várható átmeneti kellemetlen tünet felerősödésekkel, stb. Ezért ezek nem igazán lettek megbeszélve a kezeltekkel. Pedig így a természetes élettani toxinkiürítő változások ijesztőek lehetnek, rosszabbá válhat a kezelt állapota, a kezelés félremehet, befejezetlen vagy hatástalan maradhat, stb. Amik mögött talán nem keresik az okokat és a korrekciós lehetőségeket. Aztán eme keserű élmények miatt jobb híján a kezelési mód és/vagy a kezelő lesz okolva. Az érintett pedig benne marad a slamasztikában.

Mindezt én lehetőleg szeretném elkerülni, az esélyét minimalizálni! Ezért ajánlom szeretettel - sok általános tudnivalóval - a blogos írásaimat is olvasgatásra, pl. https://autizmus-x.blogspot.com/. (Tipp: hangoskönyvként hallgathatod a blogbejegyzéseket (és nemcsak ezeket) egy szövegfelolvasó okoseszközös alkalmazás, például a @Voice nevű használatával!) Ezek segítségével lehet összeírni a kérdéseket, és várlak szeretettel személyre szabott addiktológus természetgyógyász jellegű konzultációra, TMEK megbeszélésre, stresszoldó kezelésre is!

Értő figyelemre van szükség, idő és ráhangolódás kell

Olykor számomra ismeretlen emberek hívnak engem telefonon kezelő javaslatért. Felveszem, beszélünk néhány szót, mert anélkül nem lehet emberi módon kommunikálni - és a hívó eközben elkezdi mondani az élettörténetét, az élethelyzetét, az aktuális életnehézségeit, és csak mondja, mondja, és 15 perc után is még mindig csak mondja. És én még nem is tudtam válaszolni semmit... Vagy hasonlót írásban, csetprogramon zúdít rám valaki... Látszik, hogy égető szüksége van rá, hogy valaki értő figyelemmel meghallgassa, és kérdezzen tőle néhány elrévültetőt, és rávilágítson neki dolgokra, amikkel élhetőbbé tudja változtatni az életét, saját szájíze szerinti megnyugtató - öngyógyító megoldásokat találjon, akár már homeopátiás szakember nélkül is...

Egy, már csak enyhén autista 11 éves
gyerek finommotorika önfejlesztése
játékvonatok rajzokkal való kidíszítésével,
celluxos teleragasztgatásával -
ez nem a holisztikus kezelés - fejlesztés
első lépése, hanem már a sokadik

Úgy gondolom, senkitől sem várható el, hogy ezt csak úgy korlátlanul, megfelelő minőségben, személyre szabva, ajándékba megadja mindenkinek, így tőlem sem. Erre van a konzultációs / stresszoldó kezelős lehetőség, ami nem összecsapva, hanem időt és kapacitást betervezve, felkészülve, ráhangolódva az igazi. Megtérül a befektetés!

Nem etikus

Az orvosi etikai kódex szerint nem (sem) etikus dolog a megfelelő vizsgálat, állapotfelmérés nélkül csak úgy kezelést ajánlani érintetteknek. Habár én nem vagyok (tünetelnyomó betegségügyi) orvos (nagy tisztelet a kivételnek), hanem csak egy különc holisztikus egész-ségügyi szakdolgozó, saját bőrös súlyos (SNI) autizmus (nem)szakértő, de ha belegondolunk, ez teljesen észszerű. Ugye ennek az etikai szabálynak a (kényszerű) megszegését és hátrányait tömegesen megtapasztaltuk a kovid alatti években a telefonos rendeléseken, és sokan panaszkodtak is miatta - abszolút jogosan. És a súlyos (SNI) autizmussal érintettek is bőségesen megtapasztalják, amikor távolból, látatlanban, vagy csak felszínes ránézéssel, érdemi és alapos vizsgálatok (emésztőrendszer működés teszt, intolerancia és allergia vizsgálatok, nehézfém terheltség mérés, esetleges extrém magas ellenanyag szint ellenőrzése az idegi autoimmun folyamatok kiváltó okának tisztázására, stb.) nélkül, pusztán a rendellenes viselkedésből megdiagnosztizálják őket... Vagy esetleg mégiscsak ilyet szeretnénk?

Több szem többet lát! 

A hozzáértő szakemberi csapat alaposabb és eredményesebb tud lenni, mint ha csak egyvalaki mond el dolgokat. Így nagyobb az esélye, hogy a fontos infók megmaradnak és hasznosulni is tudnak. És a tőlem hallottak is fontos láncszemek lehetnek ezen szakemberi infók közül.

A szakemberek kezelési útmutatásainak figyelembe vétele, betartása

Én sem örülök neki, de sajnos egy ilyen pontot is bele kellett vennem ebbe a leírásba… A kezelési sikernek - meglepő módon - akkor nagyobb az esélye, ha az érintettnél sikerül legalább nagyjából figyelembe venni, követni a (hozzáértő) szakember(i csapat) javaslatait, annak megfelelő alternatíváit. Sajnos előfordul, hogy sikerül túlságosan elnagyolni a kezelési útmutatások elolvasását, meghallgatását, betartását. Mint ahogy egy tünetelnyomó tudormányos betegségügyi trollkodó is szakszerűtlenül, egyszerre legurított 1 doboz homeopátiás szert a torkán élő adásban, noha pl. a homeopátiánál nem a mennyiség a lényeg, hanem a gyakoriság és az ismétlés - és ezt sajnos hiába mondták neki. Pedig ha egy szernél az a használati leírás, hogy vízben fel kell oldani és lábat áztatni benne, akkor értelemszerűen nem isszuk meg. Mert különben a kezelés nagy valószínűséggel kudarcra van ítélve, mégpedig a hozzá nem értő használat miatt. Így, ha már a kezdeteknél látszik, hogy nem (kellőképpen odafigyelve) sikerül elolvasni például már ezt a leírásomat sem, akkor az öngyógyulás kísérést nem vállalom. Esetleg a meglevő olvasási - szövegértési nehézséggel való foglalkozás után... Köszönöm a megértést.

ERŐSEN BIZALMI KÉRDÉS. Tünetelnyomó trollkodóknak kívül tágasabb

Sajnos világunkban sok a tünetelnyomó betegségügyi szakértő(nek tűnő) trollkodó is. A szakember kollégáimat, akiknek mi nagyon sokat köszönhetünk, meg szeretném védeni tőlük; ezért törekszek az óvatosságra. A trollkodók miatt vagyok kénytelen a blogomon az írásokban is különleges önvédelmi szarkasztikus nyelvezettel fogalmazni. Ismeretleneknek (akinek nem inge...) ellenőrzés nélkül nem szívesen ajánlok senkit, mert az akár még veszélyes is lehet a szakemberekre nézve. Köszönöm a megértést.

A szakemberek becsülete, kapacitása, megélhetése

És végül, de nem utolsósorban, arra kérek mindenkit, hogy tartsuk tiszteletben a hozzáértő szakemberek kapacitását, megélhetését is, legyünk rájuk tekintettel. Főleg, ha ők a segítségnyújtásból élnek, ha ez a vállalkozásuk alapja. Már ha azt szeretnénk, hogy ne égjenek ki hamar, és megfelelő életkörülményeket tudjanak teremteni maguknak, és így a saját egyensúlyukból kiindulva, sokáig tudjanak az életünkhöz, a minden szintű egyensúlyunkhoz, az egész-ségünkhöz megfelelő hozzájárulást adni! Köszönöm szépen - a nevükben is!

És így tovább! Lehetne még sorolni...

Nekem az az elsődleges célom, hogy SZEMLÉLETET adjak át, aminek a segítségével jobban meg lehet állapítani, hogy jó irányba halad-e a folyamat, nekünk való szakembert sikerült-e találni.

Hogy én konkrétan ki vagyok, milyen képzettségeim - tapasztalataim vannak és mikkel tudok hozzájárulni az életetekhez, öngyógyulásotokhoz, a Blogger aloldalamon elolvasható:
https://autizmus-x.blogspot.com/p/a-blogger.html

Végtelen lény embertársi, holisztikus kezelői üdvözlettel:

Szalkainé Tóth Tímea
"minimál"masszőr - addiktológus természetgyógyász,
(volt súlyos SNI, most már csak enyhe) autizmussal érintett szülő


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése