A blogger

Rólam


2014.03.08.
(itt már valamennyire
kamikáze volt)

Üdvözöllek a blogomban! Szalkainé Tóth Tímeának hívnak.

Autizmusban érintett is vagyok, és valamilyen szinten szakmabeli "nem"szakértő is.

Érintett vagyok azért, mert a kisebbik gyerekem súlyos (SNI) autisztikus-hiperaktívnak lett valószínűsítve 2015 őszén, 3 évesen. Tényleg sok kibírhatatlan tünete volt, ön- és közveszélyes kamikáze volt, és nagyon nehezen ment vele az élet. (És ez még semmi ahhoz képest, mit művelt 2 évesen, ez már a szelídült állapota.) 2016 nyarán, 4 évesen pedig már nem tudták egyértelműen megállapítani, hogy autisztikus lenne. A megkésett beszédfejlődés maradt meg teljesen biztosan a viselkedészavarából. És ez a viselkedészavar folyamatosan enyhül, sokszor meglepetésszerű, nem várt változásokkal. 2019-ben (tünetelnyomó) orvosilag lehetetlen módon sikerült egy sima általános iskolában elkezdenie az iskolás éveit, ahol, a megfelelő segítséggel, de képes volt beilleszkedni és felzárkózni a többiekhez. Ír, olvas, számol, rajzol, barátkozik... Itt már megkésett beszédfejlődés sincs, csak némi beszédhiba és furcsa viselkedés. Ami már semmilyen veszélyt nem jelent senkire nézve. És mindezek orvosi tünetelnyomások nélkül valósultak meg!

A tapasztalataim, az előtanulmányaim, a józan paraszti eszem és az ösztönöm miatt csak olyan helyekre vittem el, ahol őt, mint egyéniséget nézik. Mert itt nem megváltoztatni, kvázi "megerőszakolni" és kínozni akarják, tünetelnyomó betegségügyi szemlélettel, hanem természetesen, egyszerűen, hatékonyan és szelíden meg tudják őt szabadítani a rárakódott, valójában nem is hozzá tartozó, romboló dolgoktól, toxinoktól, zavarómezőktől, sallangoktól, amikhez igazán felesleges ragaszkodnia. Hogy szellemi-lelki-testi-környezeti szinten egyaránt egyensúlyba kerülhessen és igazán önmaga lehessen!

Miért tartom ezt a legjobb megoldásnak? Mert rosszmagam legalább 20 éve foglalkozok egészséggel, és csakis komplex holisztikus szemléletben. Fülakupunktúrás addiktológusként, természetgyógyászként le is vizsgáztam 2016-ban, és még egy rakás más életkarbantartó - stresszoldó módszerben is járatosnak mondhatom magamat. Tehát tulajdonképpen egészség (nem betegség) szakmabeli "nem"szakértő vagyok. 

Túl sokat tanultam eddig ahhoz, főleg a komplex holisztikus ("integratív", "multidiszciplináris", ...) keleti egészségkultúrára vonalán, hogy csak úgy belenyugodjak, beleragadjak a súlyos (SNI) autizmusba, mint (extrém szenvedős!) "állapotba", tünethalmazba, betegségbe. Annyi szellemi-lelki-testi tünetből kihoztam már saját magunkat, természetesen, egyszerűen és hatékonyan, az eszközeimmel, amiknél a hivatalos betegségügy tünetelnyomó kezeléseket használ, és/vagy tanácstalanul tárja szét a kezét! 

Ennek is a (tudormányos véletlen egybeeséses) következménye, hogy a gyerekeimnek hosszú évek óta nem kellett antibiotikumot adni. Alig vannak akut betegségeik, nagyon ritkán járunk orvoshoz, maximum csak fogorvoshoz fogkőleszedésre; a kórházat csak kisebb balesetek miatt ismerik. Ennek ellenére, vagy pont ezért, de minden szervük épségben megvan, a legutolsó orrmanduláig bezárólag! És a súlyos (SNI) autizmus sem kivétel, az emberi lény ott is ugyanúgy működik, mint más működési zavaroknál; nála is kell lennie igazi megoldásnak!

Tehát hajrá komplex, holisztikus ("integratív", "multidiszciplináris", ... ki hogy nevezi) oki súlyos (SNI) autizmus kezelés!

 

Ha nem elegek a blogban leírtak; tudj meg ennél többet, indítsd be az életetek élhetőbbé válását minden szinten!:

  •  várlak a Facebookon az Autizmus X csoportban;
  •  a konkrét helyzetetek meghallgatásával, megvitatásával, személyre szabott javaslatokkal pedig TMEK (Tervszerű Megelőző ÉletKarbantartó) megbeszélésre, stresszoldó kezelésre. Jelentkezz a lenti elérhetőségeken.

Végtelen lény embertársi, holisztikus kezelői üdvözlettel:

Szalkainé Tóth Tímea
"minimál"masszőr - természetgyógyász, autizmussal érintett

Kapcsolat:
sztothtimea-kukac-gmail-pont-com
holisztikusedenkft-kukac-gmail-pont-com
https://holisztikuseden.com/

(az email címek adatbiztonsági okokból vannak így kiírva, a kívánt karakterek értelemszerűen behelyettesítendők)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése