2023. május 2., kedd

Viszlát túlhallás és fej falbaverés (?) – craniosacralis „terápia” autizmus esetén – kezelés #8

2018 februárjánál-márciusánál járunk, amikor az érintett 5,5 éves, és jelentős mérföldkőhöz érkeztünk a súlyos (SNI) autizmus komplex holisztikus oki kezelésében. (Az első ilyen mérföldkőnek a „szemfényvesztő placebós” klasszikus homeopátiás kezelés elkezdését tekintem, a másodiknak a „szemfényvesztő placebós” oltáskivezetés elkezdését.)

Akkor már egy ideje és többen is javasolták nekem hozzáértő ismerőseim, hogy vigyem el az érintettet craniosacralis (ejtsd: kranioszakrális) kezelésre ide a szomszéd kisvárosba, pár percnyi autóútra. (Nem szívesen használom a "terápia" szót, mert azt sajnos már a hivatalos tünetelnyomó tudormányos betegségügy kisajátította magának a drasztikus invazív megnyomorító beavatkozásaira...) Nem volt ellenemre, mert minden eredményes és nil nocere dolgot támogatok.

Dr. Tinus Smits komplex holisztikus oki súlyos (SNI) autizmus kezelésének 3. pillére a manuális kezelés (nála konkrétan az oszteopátia). Ha az 1. pillér homeopátia-izopátia (oltáskivezetéssel) és a 2. pillér idegrendszer tápanyagok nem hoztak kielégítő eredményt, Tinus doktor elküldte oszteopátiás gondoskodásra is a klienseit. 

Amúgy is kellett valamit kezdeni az érintett zajokra még mindig extrém érzékeny hallásával és az idült középfül gyulladásával. Nem tudtam, hova juthatunk még el az eddigi kezelési pillérekkel. Nem tudtam, mit nem próbáltunk még ki, ami nil nocere felold egy rejtett tüneti okot a sok közül és tartós javulást hoz, de úgy éreztem ez a cranio nem árthat. (Mint kiderült, oszteopátiás jellegű kezelés…) És de jól éreztem!

Kapcsolatba lépés a craniosacralis kezelővel és időpontkérés…

Craniosacralis "terápia" autizmus esetén:
amikor az érintett duracellnyuszi sajtkukac
kezelés közben elalszik a masszázságyon
(saját fotó)
… és egy kicsit beszélgettem is vele, érdekes dolgok derültek ki. Például az autisták gyakran azért verik a fejüket a falba, mert valami oknál fogva (pl. túl gyors megszületés, vagy balesetek: egy szerencsétlenül sikerült elesés a biciklivel, egy labdával történő fejbedobás, stb.) minimálisan, tünetelnyomó orvosilag nem kimutatható mértékben, de rendellenesen el vannak mozdulva egymáshoz képest a normál helyükről a koponyacsontjaik. Emiatt feszül a belső csonthártyájuk, és ezt a feszülést lazítják az ütögetéssel. Mert az emberi koponyacsontok nincsenek ám összenőve, hogy egyáltalán ne tudjanak egymáshoz képest elmozdulni, hanem a varratokkal kapcsolódnak össze.

Hm. Visszaemlékezve… Túl gyors születés (a végén) az volt… Baleset is volt… például pár hónaposan alábecsültük a fiatalember mozgási képességeit, nem párnáztuk eléggé körbe alvás közben, és legurult a franciaágyról… Habár elvileg egyszer minden szülő elköveti ezt a hibát, és nekünk is bitang bűntudatunk volt / van miatta, de… ezek szerint a hatása szerencsére enyhíthető, megoldható, helyrehozható!

Finom érintések és porcika-igazgató lazító masszázs - akár babáknak is

Nagyon-nagyon szerencsés, hogy a fiatalembert nem ide hoztam el először, hanem mondhatni „előkészítettük” őt az eddigi Dr. Tinus Smits kezelés pillérekkel. A berendezés egyben maradt, és még a masszázságyra is elég könnyen fel lehetett csalogatni, és mesélés mellett sokkal egyszerűbben lehetett őt kezelni.

A craniosacralis kezelés érintésekkel, nagyon finom lazító masszázzsal, apró nyomásokkal és húzásokkal oldja a feszültségeket a koponyacsontok, a gerinccsigolyák és a keresztcsont körüli szövetekben. Így segíti az esetleg minimálisan elmozdult csontokat visszatalálni a normál helyükre. Ha a csontok a normál helyükön vannak, és egészségesen működnek, az minden, a fejen levő, a gerinccel és a keresztcsonttal kapcsolatban álló szerv működését befolyásolja (létezik olyan, ami ebbe a körbe nem tartozik bele?)! Továbbá ilyenkor az emberi testben szabadabban tud áramlani a liquor, az agyvíz.

Túlhallás hiperakuzis kezelése
komplex holisztikusan:
nem kell fülvédő,
nem kell orvosi tubus (?)
(saját fotó)
Az érintettre nagyon ráfért ez a lazítás, mert például, mint kiderült, eléggé, és féloldalasan feszesek voltak a nyaki és a rövid tarkóizmai. Egyértelműen látszott, hogy mennyire jólesett neki, amikor ezek finoman ki lettek masszírozva. Kezelés közben 20-25 perc után konkrétan elaludt a masszázságyon… Csak pislogtam, úgy meglepett, és olyan mulatságos volt, hogy le is fényképeztem.

Óvodás farsang: nem kell a fülvédő??? Ez meg hogyan lehetséges?

Rendkívül látványos volt a (tünetelnyomó tudormányos véletlen egybeeséses) változás… Az első craniosacralis kezelés után 1 héttel tartották az óvodás farsangot, amire kifejezetten fülvédős jelmezzel készültem a delikvensnek a várható zaj miatt. Hát nem kellett neki a fülvédő! Felvette az építőmunkás sisakot, a védőszemüveget, és jól érezte magát, bulizott!

Ezen is jól meglepődtem, nagyon mulatságos volt, le is fényképeztem...

Ezek szerint minimum csökkenhetett a túlhallása… És gyakorlatilag abbahagyta a fej falbaverést is. Utána néhány nappal pedig az óvodás úszáson, amire körülbelül 1 éve jár, nagyot ugrott előre a tanulásban, például hosszabb ideig is le tudott merülni a víz alá, ami eddig nem nagyon sikerült neki.

Boldogság a harmincharmadik hatványon!!!

A craniosacralis kezelésnél is előfordulnak átmeneti tünet felerősödések… Naná, minden idült szellemi-lelki-testi-működési zavarnál az önhelyreállító folyamat beindítás-támogatás természetes módon együtt jár ilyenekkel. A krónikussá tett / vált működési zavar így jön vissza akut / heveny szintre, mielőtt megoldódik... Egy későbbi további alkalom után például felpörgött az érintett. És nem emlékezett arra, hogy már kapott nyalókát, 2 órán keresztül követelte az újabb adagot, sírt is. Ilyet alapesetben nem szokott csinálni.

A kezelés kiválóan alkalmas rendszeres szellem-lélek-test karbantartásra is. Jól oldja például a mindennapokban minket ért kisebb-nagyobb balesetek és a stressz negatív hatásait.

Ezt a szuper módszert ki akarom próbálni és meg akarom tanulni én is!!!

Ajánlott könyv (katt a linkre, és már meg is lehet nézni a Librinél):

John E. Upledger: Találkozás a Belső Gyógyítóddal

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése