2018. április 10., kedd

A súlyos (SNI) autizmus gyógyítható? Nem (tudni). Kiegyensúlyozható? Természetesen!

Az előző írásban azt firtattam, hogy betegség-e a súlyos (SNI) autizmus. Sikerült kialakítani saját álláspontot?

  • Ha legalább részben betegség, hiszen együtt jár bizonyos tünetekkel, akkor legalább részen úgymond „gyógyítási” (öngyógyulás támogatási) célzattal foglalkozunk vele.

  • Ha semmilyen szinten nem betegség, akkor nem foglalkozunk vele egyáltalán.

Az (SNI) autizmus gyógyítható?
Ilyen tünetelnyomó beavatkozásokkal
nem (?) (freeimages / pills-1417417)
Én most egy másik úton fogom megvilágítani azt, hogy a súlyos (SNI) autizmus gyógyítható-e, és ha igen, akkor hogyan. Először is egy nagyon fontos kérdés… miután sokat volt róla szó, hogy mi a súlyos (SNI) autizmus, nézzük meg, hogy mi a gyógyítás?

Mit jelent a "gyógyítás" szó? A hivatalos tünetelnyomó betegségügy szerint invazív beavatkozásokat:

Mindenféle gányolós (már elnézést) művi vegyszerezést, szúrást, vágást, egyéb hasonló szereléses próbálkozásokat. Ezekkel betolakodhatunk az emberi lény alig ismert működésébe, megváltoztathatjuk, félreterelhetjük, leblokkolhatjuk a természetes, beépített önhelyreállító folyamatainak a működését. Akarom mondani, a nyugtatóhiányát...

Ha csak ezeket jelenti (a köztudatban az írás születésének időpontjában nyilvánvalóan igen), akkor sajnos tényleg nem gyógyítható a súlyos (SNI) autizmus semmilyen tünete, semmilyen része. Hiszen pontosan ilyenek miatt is terjed a súlyos (SNI) autizmus "járvány". A mindentudó(nak tűnő) és erősen túlzásba vitt troll iatrogén belepiszkálások az emberi lénybe: meddőségre egyedül lombikprogram a megoldás, lassú szülésre csakis oxitocint lehet adni, mikroorganizmus túlburjánzásra antibiotikumokat, fertőző(nek tűnő) járványokra oltásokat, … Hogy miért alakultak ki ezek a tünetek, és hogy mit üzennek, mit tett nem önmagához hűen a test gazdája, mit lenne jó változtatnia, az nem nagyon szokta érdekelni a tünetelnyomó betegségügyet.

Nem igaz az sem, hogy radikális beavatkozásokra ne lenne szükség, mert például egy balesetet szenvedett, önmagát nagyon tönkretett embert valahogyan össze kell rakni, de…

Isten ments, hogy „gyógyítani” akarják (így) a súlyos (SNI) autizmust!

Mit jelent a „gyógyítás” szó? A komplex holisztikus szemlélet szerint támogatást, kísérést az önhelyreállításban:

(SNI) autizmus kezelése: gyógyítható?
Nem (tudni), de kiegyensúlyozható!
(freeimages / balance-prime-1390091)

Újraindítani, mederbe terelni, kísérni, támogatni, táplálni a természetes, beépített önhelyreállító folyamatokat, és megvárni, amíg lefutnak! Körülbelül, mint a szülési folyamatnál.

  1. Egyéni kivizsgálás alapján kitisztítani az emberi lényből a begyűjtött és beépített, nem bele való toxinokat, zavarómezőket, egyensúlytalanságokat, azaz (mikro-)detoxikálni. Például megfelelő, személyre szabott táplálkozásban részesíteni a súlyos (SNI) autistát (a rosszul megemésztett ételeket legalább átmenetileg megvonni tőle), és/vagy más jellegű, mélytudatalatti blokkoldó belső flóra kiegyensúlyozást adni neki.

  2. Feltölteni a szervezetét minden szinten olyan tápanyaggal, amikre szüksége van: például vitaminok, ásványi anyagok pótlása.

  3. Ezt az egészet összerendezni és visszaintegrálni a társadalomba. Itt jöhet az idegrendszer ingerlés, "fejlesztés" különféle módszerekkel.

Fontos ez a sorrend, de legalábbis az 1-es és a 2-es pont legyen a 3-as pont előtt, mert különben felesleges kapacitás ráfordítás volt a kezelés! Ezeket az elemeket minden szintű egyensúlyba hozásnak hívjuk, az addiktológiai folyamat és Dr. Tinus Smits kezelése is nagyon hasonlóan néz ki. Ha ezt a szisztémát követjük, meglepetésként ki szokott derülni, hogy az emberi test nem selejtes, mégiscsak képes magát visszaállítani egy bizonyos határon belül. Nahát micsoda tünetelnyomó tudormányos véletlen egybeesések vannak!

(Hivatalos tünetelnyomó betegségügyes körökben a minden szintű egyensúlyba hozás általában felsőbbrendűségi tudattal megmosolygott és lenézett vajákolás. Az ilyet végző ember tudatlan, nem ért hozzá, hallucinál, vak, süket, hülye, most jött a szélvédőről, … Nagy tisztelet a kivételnek. Semmi baj, akkor vajákoljunk, mit bánom én, hogy a gyerekem mitől tud igazi önmaga lenni. :-) Nil nocere senkinek!)

„Alternatív” - komplex holisztikus súlyos (SNI) autizmus addiktológia

Autizmus addiktológia:
ő vajon fejleszthető?
(freeimages /
drunk-1327880)

Összehasonlításképpen: az ittas embert egész-séges esetben körülbelül a következőképpen kezelik a komplex holisztikus szemléletű addiktológián (ezt nem én találtam ki, ez a hivatalos protokoll):

  1. Megvonják tőle az alkoholt, valahogy átvészeltetik vele az elvonási tüneteket, pl. kap leszokási tünetcsökkentő szereket (ez utóbbiak főleg nyugtatók, legalább részben helyettesíthetők pl. fülakupunktúrás kezeléssel, ami a mélytudatalatti blokkokat is oldja).

  2. Kap tápanyagokat (pl. B vitamint és magnéziumot nagy dózisban, stb. - mert az alkohol, a drogokhoz hasonlóan, kiszedi a tápanyagokat az idegrendszerből) + kivizsgálják, hogy mire lehet még szüksége, elkezdik visszaépíteni az idegrendszerét.

  3. Amikor már viszonylag jól van, jön a rehabilitáció-reintegráció: megkísérlik visszailleszteni a környezetébe, segíteni neki megoldani azt az ügyet, ami az iváshoz vezetett.

Vajon van hasonlóság a kettő között? ;-)

Súlyos (SNI) autisták, alkoholisták és a visszaesések

Ezzel a szemlélettel nézzük meg azt, hogy egy súlyosan viselkedészavaros SNI autista gyereknek elég-e a gyógypedagógiai fejlesztés… Vajon egy út szélén fekvő ittas (alkoholbeteg) ember mennyire fogja tolerálni, ha ott helyben, az aktuális állapotában visszaültetjük a biciklire és/vagy megtornáztatjuk, hogy fejlesszük az egyensúlyérzékét? Nem fog vajon visszaesni a rosszabb állapotába? Vajon a nem komplex holisztikus személettel kezelt alkoholisták és a súlyos (SNI) autisták időnként megtapasztalt, törvényszerűnek tartott visszaesései között van párhuzam?

(SNI) autizmus visszaesés:
mert nem kezelik a lényeget?
(freeimages / stability-3-1240104)

Súlyos (SNI) autizmus, gyerekpszichiátria, politoxikománia

És még egy szösszenet a hivatalos, gyermekpszichiátriai súlyos (SNI) autizmus kezelésről, (nem)”gyógyításról”… (Hiszen, ha valakinek patikai tünetelnyomó „gyógy”szert (veszélyes hulladékot) adnak akármilyen tünetre, az vajon gyógyítás, vagy sem?)

Azt az állapotot, amikor valaki többféle kémiai anyagtól függ egyszerre (pl. cigaretta + nyugtató + alkohol), POLITOXIKOMÁNIÁNAK nevezik az addiktológiás szakirodalomban.

Amikor a gyermekpszichiátrián felírnak pl. Ri..lint, vagy más hasonló tünetelnyomó "gyógy"szert (veszélyes hulladékot) a súlyos (SNI) autista gyereknek, tartós fogyasztásra (nem kifejezetten azért, hogy az elvonási időszakot könnyebben átvészelje) a saját belső termelésű ópiátjai mellé kap még egy plusz, legális tudatmódosító drogot. És már kész is a még súlyosabb politoxikománia...

Ismét kérdezem: vajon betegség-e, és gyógyítható-e a súlyos (SNI) autizmus az írás időpontjában érvényes, hivatalos, tünetelnyomó szemléletű félrediagnosztizálás alapján?

Folytatása következik.
Ha van építő jellegű hozzáfűzni valód, szeretettel várom a hozzászólásokba! Köszönöm!

 

KATT A KÉPRE! Az "alternatív" (holisztikus) addiktológia
szerves része a nagy dózisú magnéziumpótlás, akár a bőrön keresztül,
ha a sérült emésztőrendszerből nem tudna felszívódni


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése