2018. április 4., szerda

Az (SNI) autizmus betegség, vagy „csak” egy (kínszenvedéses) állapot?

"Az (SNI) autizmus egy olyan állapot, amit nem meggyógyítani kell, hanem megérteni.”
Ezt egy helyi érintett anyuka mondta nekem 1-2 évvel ezelőtt. Ő ugyanazt a, kizárólagosan Rogers-i álláspontot képviseli (hitte el…), amit a hivatalos, nemzetközi, egyetemi SNI autizmus szaktekintélyek hangoztatnak. Szerintük az (SNI) autizmus nem gyógyítható, nem változtatható meg. Ami kezelések közben megváltozik, az nem is volt autizmus, félrediagnosztizálták... Így aztán ne is hívjuk betegségnek, hívjuk inkább állapotnak, hogy ne kelljen vele semmit sem csinálni, neki se álljunk megpróbálni megváltoztatni.
Az (SNI) autizmus csak állapot?
Mi alapján mondjuk meg?
(freeimages / childs-play-1549714)
(Nem mondom, hogy soha nem kell megérteni és elfogadni egy helyzetet, de… Ha a megértés nem teljeskörű, illetve célja nem az érdembeli változtatás, ha mindig csak elfogadjuk, akkor bizony úgy marad! Megmaradnak például a gyakran hozzá társuló, materialista vizsgálatokkal is kimutatható emésztőrendszeri és egyéb testi tünetek…)

Az (SNI) autizmus betegség vagy sem?

Egy szintén érintett anyuka nagyon frappáns összefoglalója az alacsonyan funkcionáló SNI autista gyerekéről, a Facebookról:
„Szóval az nem betegség, hogy 15 évesen még pelenkázom, etetem, fürdetem, öltöztetem, és napi szinten képes fél holtra verni magát!? Itt kezdődik a baj! Hogy csak a ,,kis cuki" másságot látják sokan ebben az ,,állapotban"! 😡”

Egy ilyen „állapotból” való kijövetelt az állam támogatja? Az „állapot” nehézségei és jövőbeli kilátásai érdekelnek valakit?

Micsoda szerencsénk van, hogy a jelenlegi tendenciákat tekintve néhány év múlva a gyerekek jó része (SNI) autista lesz, és bizonyára szép számban lesznek majd közöttük alacsonyan funkcionálók is. Akkor ők majd egymásra fognak „vigyázni”, mert a többi, neurotipikus ember addigra már belerokkant a megértési-elfogadási (és az ön- és közveszélyességtől megóvási) próbálkozásokba. El lehet képzelni, milyen szépen meg tudja majd érteni Rogers elvei alapján az egyik SNI autista a másik SNI autistát... Két fej-falbaverés és három dühkitörés között. Ha akkor nem fog kitörni a világháború, akkor soha.

Diszkriminálsz! Nem tudod elfogadni a másságot!

Az (SNI) autizmus csak másság?
Mi alapján mondjuk meg?
(freeimages /
concepte-de-punt-1313354)
Mit jelent a másság? Azt, hogy valaki olyan, amilyen, igazi egyéniség, és így jól érzi magát a bőrében, igazi önmaga tud lenni, boldog és egészséges, és az embertársaival is jól kijön?
Vajon aki veri a fejét a falba, és dührohamai vannak, és ön-és közveszélyes, az így igazi önmaga, boldog és egészséges? Vagy esetleg inkább szenved? Mert például egy rakás olyan felesleges tényező van benne/rajta, ami nem is az övé, nem is hozzá tartozik? És amire pedig szüksége lenne, az nincs, az hiányzik?

De igen, én nagyon is el tudom fogadni a másságot. Addig, amíg nem ártanak vele senkinek! Ha a „másság” legalább részben értelmetlen és felesleges kínszenvedést takar, azon igenis LEHET ÉS KELL IS VÁLTOZTATNI!!!!


Az Egészségügyi Világszervezet és holisztikus keleti egészségszemélet egészség-betegség definíciója

Még két érdekesség, hogy jobban megközelítsük az (SNI) autizmus egészség-betegség voltát.
 • A WHO szerint: „Az egészség a teljes testi, lelki és szociális jólét állapota, és nem csupán a betegség hiánya” Ezen belül is a: „Szociális egészség: másokkal való kapcsolatok kialakításának egészsége.” Költői kérdés: az alacsonyan funkcionáló (SNI) autistáknak vajon megvan a „szociális egészsége”?
 • És egy naiv és materialista tudománytalan megközelítés, csak hogy hű maradjak önmagamhoz: "A kínai orvoslásban az a legjobb orvos, akinek a páciense nem beteg, mert megtanítja az egészsége megőrzésére. A kínai gyógyászat ugyanis az „egészség” és a „betegség” mellett számon tartja a kettő közötti átmeneti, modern eszközökkel nem kimutatható, „még nem beteg, de már nem egészséges” állapotot is, amelyet fáradtság, levertség, ingerlékenység, rossz közérzet jellemez. Ekkor a helyes táplálkozással, egészséges életmóddal és étrendi kiegészítők segítségével helyreállítható a normális egészségállapot”.
   

Nem megértett, nem ismert, nem felfedezett másság?

Ismét egy mise arról, hogyan (nem) vizsgálják ki az egészséget, a „másságot”?
  Az (SNI) autizmus betegség,
  szenvedés? (freeimages /
  breaking-1251318)
 • Hivatalos materialista tudományos egészségszemlélettel nézve például csak a máj-vese és belek a toxinkiürítő, méregtelenítő szerveink. Legalábbis ezeknek a működését vizsgálják betegségügyi laborvizsgálatokkal. És még ezekben is bőven lenne mit fejlődni – mint ahogy egy sokkal teljesebb, szélesebb képet ír le ez az orvosi cikk: https://arthrokomplex.hu/cikk/nyilt-level-zacher-gaborhoz (a cikk letölthető PDF-ben itt >>>)
 • Holisztikus, naiv és materialista tudománytalan szemlélettel nézve fontos méregtelenítő szerveink még a tüdő (kilégzéssel is jutnak ki belőlünk anyagok), bőr (izzadással is ürítünk!), a nyirokrendszer és a nőknél a menstruáció is. Vajon mi történne, ha a laborvizsgálaton például a kilélegzett levegőt és a verejtéket is megvizsgálnák? Vajon ezek szolgálnának fontos plusz információkkal az emberi testre vonatkozóan? http://www.tenyek-tevhitek.hu/a_verejtekezes_mint_a_meregtelenites_legfontosabb_mechanizmusa.htm  (a cikk letölthető PDF-ben itt >>>)

Szakértők (?) szerint az (SNI) autizmus csak egy állapot(?)

De térjünk vissza a hivatalos, nemzetközi, egyetemi (SNI) autizmus szaktekintélyekhez. Őket ezen írás készültének idejében onnan lehet megismerni, hogy megmondják az egyetlen tutit: „Anyuka, törődjön bele!” Az igazi szaktekintély nem biztatja hiú reményekkel, légből kapott ígéretekkel, nem untatja bonyolult, időigényes, holisztikus jellegű mikro-detoxikálási információkkal a kétségbeesett és elkeseredett érintett szülőket. Az összes többi ember, aki mást mond, szélhámos, és a pénzedre pályázik. Tehát, aki nem nagyon tud lényegileg mit kezdeni az (SNI) autizmussal, X év szakmai tapasztalattal sem, az a személy a hozzáértő szaktekintély.

Ugye azt a TV szerelőt, aki nem tudja sem megjavítani, sem kicserélni az elromlott TV-nket, hozzáértő szaktekintélynek tekintjük… (?) És ugye szeretjük kihívni az otthonunkba erről a javíthatatlanságról beszélgetni… De hát mit lehet tenni, az orvosok és a betegségügyisek nem gondolkodnak mérnökként!


Állapotra szükséges patikai
tünetelnyomó veszélyes hulladék?
(freeimages / meds-1326675)

Egy „állapotra” fejlesztenek tudományos patikai tünetelnyomó „gyógy”szert

Azaz, veszélyes hulladékot? Az autizmus tudományosan nagyon kutatott terület... Például a Magyar Tudományos Akadémia is kutatja (materiális szinten). Még „gyógy”szergyári szponzor is van a kutatáshoz, tehát fognak belőle patikai tünetelnyomó „gyógy”szert (veszélyes hulladékot) fejleszteni. Tehát üzlet lesz belőle. De az egészség nem üzlet. És a betegség? Ha nem üzlet, miért nem adnak a patikában mindent ingyen, ajándékba?

Költői kérdés: van szüksége egy szimpla „állapotnak” tünetelnyomó „gyógy”szerre (veszélyes hulladékra)?

Folytatása következik.
Ha van építő jellegű hozzáfűzni valód, szeretettel várom a hozzászólásokba! Köszönöm!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése