2017. március 7., kedd

A súlyos (SNI) autizmus tünetei – nem hétköznapi függőség és zavarok?

Évekkel ezelőtt rendszeresen láttam az egyik az szomszédban az erkélyen egy kislányt, aki visítozott és minden ott levő tárgyat leszórt az udvarra. Súlyosan zavart (SNI) autista lehetett… Az én kisebbik, érintett gyerekem a súlyosan viselkedészavaros korszakában csinált hasonló dolgokat.

Ezek a viselkedési tünetek. Mint ahogy már utaltam rá, napjainkban a súlyos (SNI) autizmust a hivatalos protokoll szerint főleg a gyermekpszichiátrián, a viselkedés zavarai alapján diagnosztizálják, tudtommal alapos belgyógyászati kivizsgálás nélkül. Ahogy észleltem, azzal a szemlélettel, hogy körülbelül minden, ami nem hétköznapi, és szociálisan más, az autista… Erősen a tünetelnyomó tudormányos szakértő(nek tartott) emberek nézőpontjain, ítéletén múlik a diagnózis, válogatnak egy széles tünetskálából. Ezért most egy kicsit nézzük meg, a teljesség igénye nélkül, hivatalosan mik is a súlyos (SNI) autizmus tünetei, de holisztikus szempontok szerint fogom súlyozni a fontosságukat.

Súlyos (SNI) autizmus tünetei: evészavar, emésztési problémák

Az előző írásban már kiemeltem az emésztési zavarokat, a belső flóra egyensúlytalanságát. Ezt hivatalosan nem tartják fontosnak, egy kalap alá veszik a többi tünettel. Én mégis a legelejére veszem, mert külön kell(ene) kezelni! Ez az egyik legsúlyosabb, legproblémásabb tünet! A fejlődés legnagyobb akadálya, hiszen ha nem működik jól az anyagcsere, nincs jó építőanyag az épülő szervezetnek, a gyerek nem tud jól fejlődni! Az emésztési zavaron kívül az összes többi, testi szinten megjelenő tünet lényegében járulékos!

Egy súlyos (SNI) autistának nagy eséllyel rosszul dolgozik az emésztése, függőség jeleket mutat. (Hogy honnan lehet sejteni, hogy ez függőség? Mert kíván bizonyos, nem feltétlenül hasznos ételeket, anyagokat, másokat, a hasznosabbakat pedig elutasítja. Ez tipikus függőség tünet!) Ennek külső jelei vannak, például:

  • Nagyon válogatósan étkezik (hivatalosan ezt is viselkedési tünetként értékelik...). Igen, a bélrendszerében élő, elszaporodott kóros mikroorganizmusok a számukra éltető ételeket kívánják: pl. kenyeret, tejet, édességeket! A gyerek ezért irracionálisan függ tőlük, mint egy candidás ember a kenyértől, az alkoholista az alkoholtól, a dohányos a nikotintól, stb.! És nagyon sok minden képes meg is tenni értük, hisztizik, hogy kapjon belőlük! Mint ahogy egy alkoholista nem ás fel egy kertet 1000 Ft-ért, amiből 3 üveg bort vehetne, de a helyszínen megkapott 1 üveg borért már felássa! Egy drogos meglopja a családtagjait, hogy legyen pénze kábítószerre! Egy súlyos (SNI) autista gyerek is kiszolgálja önmagát... Ez alapján érthető, hogy miért is voltam kiakadva azon a véleményen, amit olvastam a Neten ezzel kapcsolatban… Tudniillik, hogy „egy súlyosan zavart (SNI) autista gyereket nem célszerű GAP diétáztatni, úgyis alig eszik valamit...” Rendben, ha egy, az út szélén fekvő alkoholista ember alkoholt akar, akkor vajon az a követendő magatartás, hogy adunk neki még belőle? (Csak mert a szervezete egyensúlya fel van borulva, és azt kívánja, attól függ?) Vajon nem fogjuk-e őt ezzel tovább szedálni, akár meg is ölni? Nem lenne jobb őt a detoxikálóba vinni és megvonni tőle a folyékony búfelejtőt?
  • Emésztetlen ételeket ürít, székelési problémái vannak (hasmenés, székrekedés).
  • Sokat iszik, és kényszeresen, és nem feltétlenül vizet. Mi itthon a gyerekem apjával ezt a jelenséget úgy nevezzük, hogy Hakapissza Maki... A súlyos (SNI) autista gyerek szervezete egyrészt az édes italokkal is a kóros flóráját táplálja, másrészt próbálna méregteleníteni, és próbálná biztosítani az ásványi anyag felvételt, ezért kívánja a folyadékot. Eddig jut el...

(SNI) autizmus tünetei:
felriadás (rémálmok?)
(freeimages /
scanner-fear-4-1251128)
Emésztőrendszer természetes, élet- és egész-ségbarát kiegyensúlyozásról saját megfigyelés: amikor adtam/adom a súlyos (SNI) autisztikus gyerekemnek egy speciális, virág-homeo általános kiegyensúlyozó szert, a nem adáshoz képest viszonylag jól evett és fejlődött is, legalábbis nem voltak annyira súlyosak az emésztőrendszeri tünetek. Mindezt mellékhatások nélkül, ami igen nagy szó! Azonban amióta elkezdte kapni a saját, személyre szabott alkati szerét, elkezdett még jobban enni, még egész-ségesebb székletet produkálni és nagyon hamar nagyot nőtt testmagasságban! (Természetesen mindezt „szemfényvesztő placebó” alapon, tünetelnyomó tudormányos véletlen egybeeséssel...) Ennyit arról, hogy igaz-e a GAP szemlélet, és hogy ez mennyire fontos.

És lássuk a járulékos tüneteket!

Súlyos (SNI) autizmus tünetei: alvászavar, rendszeres rémálmok

Szintén fontos és súlyos tünet, de valójában járulékos, az emésztési zavarból is következik. Egy energiatoxinokkal és zavarómezőkkel teli anyagcseréjű és idegrendszerű súlyos (SNI) autista, viselkedészavaros gyerek alvás közben napi szinten felriad, és sikítva körberohanja a szobát. Mintha nagyon súlyos rémálmai lettek volna. Nagyon ijesztő! És aggasztó is, mert egy ember idegrendszere alvás közben dolgozza, dolgozná fel a nap közbeni ingereket, tápanyagokat, akkor fejlődik, regenerálódik. Gyerekekre ez duplán vonatkozik. Namármost, egy, az alvászavara miatt krónikusan kialvatlan gyerek vajon hogyan fog fejlődni, ha ezt a tünetet nem orvosolják, lehetőleg leszedáló legális tudatmódosító kémiai anyagok nélkül? Vajon mire fog menni a fejlesztő pedagógus, ha a gyerek idegrendszere nem tudja feldolgozni a nap közbeni fejlesztést?

Alvászavar természetes, élet- és egész-ségbarát kiegyensúlyozásról saját megfigyelés: amikor adtam/adom a súlyos (SNI) autisztikus gyerekemnek egy speciális, virág-homeo általános kiegyensúlyozó szert, a nem adáshoz képest jól aludt, legalábbis nem nagyon voltak felriadások. Mindezt mellékhatások nélkül, ami igen nagy szó! Azonban amióta elkezdte kapni a saját, személyre szabott alkati szerét, még nagyságrendekkel mélyebben kezdett el aludni, és onnantól kezdve indult be igazán a regenerálódása, fejlődése! (Természetesen mindezt „szemfényvesztő placebó” alapon, tünetelnyomó tudormányos véletlen egybeeséssel...) Ennyit arról, hogy igaz-e a GAP szemlélet, és hogy ez mennyire fontos!

Súlyos (SNI) autizmus tünetei: egyéb járulékos zavarok

(SNI) autizmus tünetei: mániákusság,
szélsőséges ragaszkodás
például tárgyakhoz, balesetveszélyes,
elhasznált cipőkhöz is - saját fotó
Az összes többi következik az emésztési és alvászavarból. Többségében függőségi jelek! Ha megnézünk egy alkoholistát vagy egy drogost, bizony sokat felfedezhetünk ezekből náluk is...

  • Zavart érzékelés: szociális érzéketlenség, éretlenség, nem viseli el az érintést, szemkontaktus hiánya, stb. Ez az érzékszerveket vezérlő idegrendszer energiatoxinokkal és zavarómezőkkel való terheltségét mutathatja. Látás, hallás, ízlelés, szaglás, tapintás (bőr): ide is jutnak bőven toxinok az emésztőrendszerből!
  • Zavart reakciók: sikítozás, mániákusság, megszállottság, kényszeresség, szélsőséges ragaszkodás tárgyakhoz, emberekhez, helyzetekhez, napirendhez, önmagára és másokra veszélyes viselkedés, saját fej falba verése, stb. Egy súlyos (SNI) autista gyerekben nagyon sok belső feszültség lehet, azt ilyenekkel vezeti le!

És hogy miért fogalmazok úgy, hogy súlyos „(SNI) autizmus”? A következőkben kiderül!

Szeretettel várom az építő észrevételeidet a hozzászólásokba!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése