2018. március 22., csütörtök

Nevel(het)etlen antiszociális? Mi az (SNI) autizmus? Ki az (SNI) autista?

Ennyi mindenféle hosszadalmas értekezés után ideje definiálni, hogy mi is ez a jelenség.

Mi az (SNI) autizmus? Nevelhetetlen,
antiszociális, más? (freeimages /
different-is-great-1236876)


Elöljáróban annyit, hogy én úgy érzékelem, hogy az autizmus egy lelki szemetesládás gyűjtőfogalom. Nagyon sok minden belefér, amit nem tudnak máshova tenni, aminek materialista tudományosan nem ismerik a kialakulási okait, a hátterét. Ahogy egy pszichológus megfogalmazta: „Nagyon széles ám a spektrum! Ha valaki például nem tudja, hogy nem illik bekíváncsiskodni ismeretlen szobákba, akkor ő autista!” (Húha. Pedig én „gyárilag” nagyon kíváncsi vagyok, és eddig ezt ráfogtam a gonoszkópomra, és a fejlődésem motorjának gondoltam…) Tehát legyen egy tünet és fogd rá a spektrumra! És ha a spektrum tünetek elfogynak? Olyan nincs, mindenki belefér a spektrumba valahova.

Az (SNI) autizmus szintjei, avagy a spektrum két vége

Először is, válasszuk ketté mi is az (SNI) autizmust a „súlyosság”, azaz a zavar mértéke és a tünetek alapján. Nézzük meg az auti spektrum két végét holisztikus szemlélettel!
  • Egy magasan funkcionáló (SNI) autista a szuperérzékeny, de nagyjából általános egyensúlyban levő, energiatoxinoktól és zavarómezőktől mentes idegrendszerű-szervezetű személy. Ő tud igazi önmaga lenni, a különleges kreatív képességeit ki tudja bontakoztatni. (Az ő esetükben szoktak örülni, hogy milyen jó, hogy „fejlődik” a diagnosztika, és felismerik a felnőtt autistákat – viselkedés és pszichés működés alapján. Legalább ők is megértik végre, hogy miért is voltak ezen életükben mindig is kakukktojások, ufók a többi emberhez képest… és milyen hasznos, hogy van diagnózis kódjuk! Így a befelé fordulásra, szégyenre, szorongásra, kisebbségi érzésükre valamilyen indokkal fel lehet írni a patikai legális tudatmódosító szert… Így később akár súlyos tudatmódosító szer függők és alacsonyabban funkcionáló (SNI) autisták is válhatnak belőlük.)
  • Egy alacsonyan funkcionáló, viselkedészavaros (SNI) autista a saját egyensúlyából kiesett, energiatoxinokkal és zavarómezőkkel terhelt idegrendszerű-szervezetű szuperérzékeny személy. Ő a zavarai miatt be van szűkülve, le van épülve, ön- és közveszélyes, nem tud igazi önmaga lenni! A köztudatban többnyire őket ismerik fel és nevezik autistának, mert az ő viselkedésük feltűnő. És ugye napjainkban nem olyan nehéz begyűjteni sok energiatoxint és zavarómezőt, van bőven a környezetünkben belőlük sajnos…
  • A kettő közé valamennyi embert be lehet sorolni...
Összegyűjtöttem néhány további megközelítést, amiknek a lényegét a teljesség és a tudományos kifogástalanság igénye nélkül, tájékoztatásképpen közreadom. Ezekkel is el lehet indulni tovább keresgélni és tájékozódni a témában.SNI autizmus a (materialista) pszichiáter szerint


A pszichiátria szerint minden pszichiátriai tünet, például a depresszió is „agyi kémiai egyensúlyzavar”. Valószínűleg az autizmust is ekörül definiálják. Ez valami olyan genetikai és befolyásolhatatlan dolog, amitől az érintett személy szociális és kommunikációs készségei nem működnek megszokott módon. Az SNI autista magának való, esetenként ön- és közveszélyes ember. Egyébként pedig minden tünet SNI autizmus, amit hivatalos szaktekintély(nek tűnő), magát annak tartó ember annak nevez. (A materalista tudományos SNI autizmus szakértők jellemzően onnan ismerhetők meg, hogy kizárják, hogy például iatrogén tényezők is szerepet játszhatnak az SNI autizmus kialakulásában…)

SNI autizmus az agykutató-neurológus szerint


A homloklebeny fejlődési zavara azon agyterületeken, amelyek az autizmusban szenvedőknél eltérést mutatnak: az amigdala, a hippocampus és a kisagy. Valamint az agyi erek rendellenes fejlődése. Mint ahogy például itt írják:
Link: http://m.eloben.hu/tudomany/2015-12-17/lehet-hogy-az-autizmus-nem-neurologiai-eredetu-allapot-hanem-az-agyi-erek-rendellenessege-okozza
Letölthető PDF: https://drive.google.com/open?id=1sci2eeLbKAtzJaXp_bVEsnorttT3_BVb


SNI autizmus a (tájékozott) genetikus szerint

Autizmus genetika: nehézfém
toxin kiürítési zavar? (freeimages /
thermometer-1329886)

Minimum az MTHFR gének mutációja - amely nem mellesleg az emberi populáció nagy többségében jelen van. Ezek folytán az érintett ember szervezetében a toxinok megkötése és kiürítése nem működik megfelelően. Mint ahogy például itt írják:
Link: https://www.amymyersmd.com/2017/07/what-is-an-mthfr-mutation-and-what-to-do-about-it/
Letölthető PDF: https://drive.google.com/open?id=1Y6SDRfy9v_qw45ULUWao4I7-nj2uaPb2
(Ja igen, és ha nem csak ez, akkor tessék legyen szíves megmondani, melyik genetika? A sajátunk, vagy a bélrendszerünkben élő mikrobiom genetikája - utóbbi két nagyságrenddel több gént tartalmaz, mint a mienk? Esetleg mind2? És miért csak a mostani gyerekeknél feltűnő az exponenciálisan növekvő jelenléte? Korábban hova bújt el az a sok generáció, ahonnan a mostaniak az alacsonyan funkcionáló SNI autizmust genetikailag örökölték?)

SNI autizmus a (tájékozott) gasztroenterológus szerint


Emésztőrendszeri, anyagcsere, táplálék felszívódási zavarok: gyulladás, lyukas bél szindróma, tápanyaghiány, toxinok többlete, felborult ásványianyag-arány, enzimtermelési zavar, nehézfém megkötési zavar, Candida gomba túltengés, gyomorsav termelés csökkenés, stb. Mint ahogy például itt írják:
Link: https://pszichoforyou.hu/bel-agy/
Letölthető PDF: https://drive.google.com/open?id=1RoArylfKrvQHo7pYFwS1X6AGrdGa0qEy

SNI autizmus a (tájékozott) immunológus szerint


Az érintett ember édesanyjának agykárosító autoimmun folyamatai, amiket átörökített a gyermekének. Mint ahogy például itt írják:
Link: https://spectrumnews.org/news/large-study-links-autism-to-autoimmune-disease-in-mothers/
Letölthető PDF: https://drive.google.com/open?id=1APWYVkL_yKW8ssPtDYOSaUl0j98dpgmT

SNI autizmus a homeopata (azaz „kuruzsló”) szerint


Szenvedés. Naivan és materialista tudománytalanul mikrotoxinok, beépült nehézfémek jelenléte az idegrendszerben, amiket fontos (lenne) onnan kitisztítani. (Ezért egy, a témában tapasztalt homeopata az ilyen tüneteket átmeneti állapotnak tartja, és szakszerű megoldásukra törekszik… micsoda hiú ígéretek!)

Stb. Lehet még erről megállapítása más szakembereknek is… mindenkinek a saját maga által vizsgált tényezők szerint. És ezek szerint is szeretné kezelni. Nekem is van addiktológiai-mikrotoxikológiai jellegű megközelítésem.

Folytatása következik.
Ha van építő jellegű hozzáfűzni valód, szeretettel várom a hozzászólásokba! Köszönöm!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése