2017. július 31., hétfő

SNI autizmus kezelése homeopátiával: placebó, átverés, szélhámosság?

Kulcscsont törés - nem lehet mozgatni,
tornáztatni! (saját fotó)
Tehát a mi történetünkben ott tartottam, hogy amikor „alvásbaleseti” sérülés miatt néhány hétig nem lehetett mozgásos kezelésben részesíteni az SNI autisztikus gyerekemet, elmentünk egy naiv és materialista tudománytalan „placebó” szakemberhez… Ezzel igazán nincs sok vesztenivalónk! Egyedül a tüneteket veszíthetjük el!

Alázat, fölézet, mellézet – és az emberi lény pszichéje

Már azzal, hogy elmentünk, és jobban megismertem ezt a módszert és a homeopatát, a szívemről egy egész Himalája esett le. Végre egy hely, ahol nem kell tartani semmitől, ahol nem néznek hülyének, ahol nem nevetnek ki semmiért, ahol nem felsőbbrendűséggel közelítenek meg! Ahol igazán emberszámba vesznek és partnerként kezelnek! Ahol minden infót meghallgatnak, ahol mindenről lehet beszélni, mert minden apró információ fontos lehet a kezeléshez. Huh.
A homeopata, bár nem gyerekekre van szakosodva, fel van készülve az ő fogadásukra is barátságos játszósarokkal. Emellett emberileg is igazán jól kezeli a kis vadócot. Az első alkalommal itt is elkezdődik a randalírozás… amit szelíd, de nagyon határozott terelgetéssel elsimít! Én pedig, amikor már reflexből ugrok, hogy megvédjem a helyet a töréstől-zúzástól-szétdobálástól-szétszedéstől-összekarcolástól, és a delikvenst az összeforrásban levő kulcscsontja elmozdulásától, le vagyok ültetve: „Anyuka, maradjon veszteg, majd én!”. Mert ugye eközben is figyeli a gyerek viselkedését, ez információhordozó a számára… Hű de furcsa ez nekem!

Homeopata vagy homeopátiás szerek? Melyik hogyan (nem) hat?

Az a megtiszteltetés ért, hogy a cikket a hozzájárulásommal a Magyar Homeopata Orvosi Egyesület átvette a saját weboldalára. Ezért a tartalomduplikáció elkerülése érdekében innen töröltem.
A cikk új linkje: http://homeopata.hu/hu/content/sni-autizmus-kezelese-homeopatiaval-placebo-atveres-szelhamossag
PDF-ben is elolvasható itt: https://drive.google.com/open?id=0B6X7oZJSLcTwQzlCYWtxWHlQNnc
(A szakvéleményekből személyiségi jogok miatt csak bemutató képeket tettem a bejegyzésbe. Ha valaki szeretné őket megnézni, személyesen megteheti.) 

Folytatása következik.
Ha van építő jellegű hozzáfűzni valód, szeretettel várom a hozzászólásokba! Köszönöm!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése