2017. április 12., szerda

SNI autizmus kiváltó okai: epigenetika: környezet, zavarómezők?

Autizmus kiváltó okai: kérdéses
(freeimages /
river-stones-series-1-1177378)
Az (SNI viselkedészavaros) autizmus kiváltó okai között szereplő (egyes tudományos MTA becslések szerint csak 30%-ban) bűnös génekről szóló előző írásban egy költői kérdéssel hagytam abba… Tehát:

Hogyan lehetséges a gyerekem apjánál és nálam, a mi érzékeny idegrendszeri jellegzetességeinkkel, hogy, bár mi is kicsit magunknak valók vagyunk, de pl. nem sikítozunk, és nem verjük a fejünket a falba? Azaz, mi miért nem lettünk SNI viselkedészavaros autisták?

Ha tényleg „genetikus” az autizmus, mint ahogy nagyon erőltetik ezt a lemezt hivatalos körökben és a köztudatban, akkor a jelenlegi tudásommal nem tudok erre a kérdésre más választ adni, mint az epigenetikát. Más néven túlterhelést, nem az emberi lénybe való, de begyűjtött dolgokat, mikromérgeket, zavarómezőket.
(Lehet, hogy lesz majd más válasz is, ha VÉGRE elkezdik gondosan, alaposan, független körökben kivizsgálni az SNI viselkedészavaros autista gyerekeket. Mert az írás készülésének időpontjában ugye alig vizsgálják. A jelenlegi hivatalos materialista tudomány meglehetősen „impotens” / anyagias a témában, ezért nekem is a saját olvasmányaimra és „materialista tudománytalan, naiv, józan paraszti eszes, vákumozott, agyatlan, stb.”, megfigyeléseimre kell támaszkodnom.)


Még egyszer: az epigenetika mi fán terem?

Olyan fán, ahol a legújabb holisztikus tudományos kutatások szerint az állítólag az emberi lényben mindent vezérlő „kórokozó” géneket egyes más „kórokozó” külső környezeti hatások például ki-és bekapcsolhatják.
Hogy milyen környezeti hatások lehetnek? Álljon itt erre egy holisztikus egészség-szakemberi körökből származó fejtegetés:

A nyugati betegségügy és a keleti egészségkultúra között döntő különbség, hogy a nyugati szemlélet szerint az orvos kiemeli a környezetéből a beteget, mint a halat a vízből. "Kiszedi" a szerveket, kezeli, megpróbálja rendbe rakni, aztán visszateszi abba a koszos vízbe, amelyben eddig élt. A keleti egészségszemlélet megtisztítja a hal teljes szervezetét, a vizet, amelyben él, sőt, még adalékanyagokat is juttat az éltető közegbe, hogy még egészségesebb legyen az a környezet, amelybe visszakerül.

Zavarómezők: kémiai
környezetszennyezés
(freeimages /
chimney-1441862)

Köszönhetően annak a folyamatosan növekvő kémiai-elektromágneses-információs toxingyűjteménynek, szemétdombnak, amit a Földön jelenleg termelünk, ez azt jelenti, hogy a 21. században folyamatosan, és egyre növekvő mértékben keletkeznek a zavarómezők, kémiai-elektromágneses-információs lenyomatok az emberi lényben!

A zavarómező mi fán terem?

A zavarómező egy holisztikus egészségkultúrás alapfogalom: környezeti, ha úgy tetszik, epigenetikus hatás, blokk. Például:
  • Traumatikus élmények emléke - ezekre visszagondolva mindig csillapíthatatlan gyomorgörcsünk / fejfájásunk / egyebünk támad (ezért inkább ne is gondoljunk rájuk, majd az énvédő mechanizmusaink eltüntetik őket)…
  • Rokonsági egészségtelen szokások (ezekre se gondoljunk).
  • Mindennapi stressz, pánik, depresszió, aggódás, idegeskedés; túlzott és beteges félelem önmagunktól, a szellemünktől-lelkünktől-testünktől, biztonsági intézkedések megtétele helyett paranoia balesetektől, a haláltól és egyebektől. Ez komoly epigenetikus zavarómező forrás!
  • Kémiai mérgezés, toxinok nyomai.

Stb. Ilyenek miatt az emberi lényben, a gének változatlansága mellett, krónikusan és kórosan megváltoznak: túlpörögnek, összezavarodnak, félremennek, lecsökkennek, megállnak, kikapcsolnak a beépített természetes, alapregulációs, önhelyreállító-szabályozó-feldolgozó, mikroméreg-, salakanyag- és felesleg kiürítő folyamatok. (Ezek azok a folyamatok, amelyek, ha betegek vagyunk, automatikusan, beavatkozás nélkül biztosítják nekünk, hogy felépüljünk tünetekből. A lefutásukhoz még orvos sem kell, csak a megfelelő feltételek biztosítása! Például különféle önfelépítési fázisokon átmenve automatikusan behegednek a nem túl nagy sebeink, elmúlik a nem túl súlyos torokfájásunk: torokfájás → nátha → köhögés, stb. Nem, nem az antibiotikum kezel ki minket ezekből a tünetekből, az csak összezavarja a folyamatainkat. Ha ezek az automata folyamatok nem lennének, antibiotikum ide vagy oda, az emberi szervezet néhány óra alatt szétesne!) Átmenetileg vagy hosszú távon felborul a homeosztázis, a belső milliő, a flóra, az egyensúly; szétesik az agyféltekék együttműködése, kikapcsolódnak a tükörneuronok. Mert ott marad a nyoma, a kémiai-elektromágneses-információs lenyomata külső zavaró befolyásoknak, a "kórokozó", amitől az emberi lény nem tud megszabadulni. Pedig jó lenne, ha tudna, hiszen az alaprendszer szabályozó működéseinek épsége elengedhetetlen feltétele az egészségnek! Ha az alaprendszer sérült, hosszú ideig megváltoztathatatlannak tartott tünetek jelentkeznek (például migrén, gyomorfekély, asztma, cukorbetegség, autoiummun problémák).

A kémiai-elektromágneses-információs lenyomat mi fán terem?


Ugyanazon a fán, ahol élőlényre mondjuk azt a kifejezést, hogy „kiverte nála valami a biztosítékot”. A nyugati betegségügy hivatalos vizsgálatainak 90%-a kémiai jellegű, pedig az ember nemcsak kémiai rendszerrel bíró, nemcsak kémiai szinten létező lény, hanem elektormágneses és információs szintjei is vannak... Elektromágnesesen, hivatalosan egy autistát nem nagyon vizsgálnak. „Információsan” általában igen: a pszichológusok: megtudnak róla ilyen-olyan szubjektív észleléseket, azaz: információkat! De ezekkel az információkkal hivatalos materialista körökben az autizmust érintően nem nagyon szoktak tudni mit kezdeni. Pedig az emberi lény körülbelül 80%-osan elektromágneses-információs összetétellel bír - ennek pontos mértéke egyénileg változhat, de... Vajon a körülbelül 80%-nak mekkora befolyása lehet?
Zavarómezők: beavatkozások
(freeimages /
injection-1-1323670)

Két részre fogom osztani az epigenetikus hatásokat:

  • Nem invazív hatások. Ezek nagyrészt a nyugati fogyasztói társadalmunk, a környezetünk szennyezettsége miatt a hétköznapokban, „normál” életvitel mellett is begyűjthető epigenetikus ártalmak.
  • Invazív hatások. Ezek többnyire a nyugati betegségügy szemlélete, az egyre növekvő számú természetidegen, nem holisztikus szemléletű beavatkozás miatt begyűjthető epigenetikus ártalmak. Mert a „gyógyítás” szó napjainkban kémiai vegyszerezést, szúrást, vágást jelent, pedig ezt inkább „emberszerelésnek” lehetne nevezni. Ezeket a beavatkozásokat a betegségügyben olyan magabiztossággal végzik, mintha 100%-osan ismernék az emberi lény működését, noha jó, ha 20%-ot ismernek belőle. És sajnos nem tudják, milyen alapreguláció félreműködéseket idéznek elő velük. Nem mondom, hogy egyáltalán nincs rájuk szükség, de megfelelő ismeretek mellett a mostaninak a töredékére lenne szükség. Sürgősségi esetekben, más megoldás hiányában, az utóhatások megfelelő kezelése mellett.

Folytatása következik!

Ha van építő jellegű hozzáfűzni valód, szeretettel várom a hozzászólásokba! Köszönöm!

 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése